preview
Het is een gekke tijd... Vrijwel iedereen zijn/haar normale leven wordt op één of ander manier beïnvloed door de crisis.
Ook het clubseizoen hadden we zo richting het eind ons anders voorgesteld: leuke clubavonden en gezamenlijke afsluitingen. Maar helaas.. het is niet anders en gezondheid staat nu voorop! Wij als bestuur en leiding wensen alle jongeren en ouderen veel sterkte met alles wat om hen heen gebeurt en bezig houdt! Als er nieuws is vanuit Topaz Jeugdclub houden we jullie zeker op de hoogte
Bestuur en Leiding Topaz Jeugdclub
ps: zoals gemeld zijn alle clubactiviteiten sowieso tm 1 juni vervallen. Ook het kampweekend is vervallen. Begin juni zal bestuur en leiding een vergadering houden om een en ander door te nemen. Ook zullen we kijken wanneer we de "officiële" overhandiging van de opbrengst kunnen doen aan Gipsy Mission!
 previewGipsyMission: hulp verandert!
Eind februari/begin maart hield Topaz Jeugdclub weer een sûkerbôle actie voor een goed doel.
Dit jaar deden we dat voor GipsyMission: project Mezövári in de Oekraïne.
“Al een aantal jaren worden vanuit GipsyMission jongerenreizen georganiseerd naar Oekraïne. Tijdens deze reizen wordt geprobeerd om de Roma op verschillende manieren te helpen,
door huizen op te knappen, sportmiddagen te organiseren, kinderwerk te verrichten, scholen verven enz. Zo kunnen jongeren helpen om de levenssituaties van deze mensen iets te verbeteren.
Vanuit de CGK Dokkum wordt dit al een aantal jaren georganiseerd en is voor jongeren vanaf 16 jaar.
Door de liefde van Jezus te reflecteren ontvang je zo veel terug. Een reis die je laat groeien in je geloof, vriendschappen voor het leven geeft en zeker nooit meer zult vergeten.”
 
Lilian en Simone, die ook op Topaz 18+ zitten, gaan dit jaar sowieso weer mee. Onlangs hebben ze op een leiding vergadering hier het één en ander al over verteld. Best indrukwekkend!
Daarnaast gingen ze ook nog op bezoek op de verschillende clubavonden om over GipsyMission te vertellen en te laten zien.
Het geld wat we met onze actie ophalen wordt gebruikt voor materialen die meegenomen of ter plaatse gekocht en gebruikt worden!
 
Jeugd, leiding en bestuur van Topaz willen dit mooie doel dit jaar steunen met de opbrengsten van de sûkerbôle actie!
We hopen op een mooie opbrengst voor GipsyMission!
 
 
previewpreview
 
Clubstriid / Y-Games
Y-Games is officieel de nieuwe naam voor Clubstriid waar we met Topaz ieder jaar aan meedoen.
Het is een spel georganiseerd door de YMCA met opdrachten binnen en buiten die binnen een bepaalde tijd moeten worden gespeeld.
Per regio valt er dan een prijs te winnen!
Vrijdagavond 7 februari was het weer zover: een fanatiek groepje jongeren en leiding hadden zich rond 19.00 uur verzameld in het Topaz lokaal samen met jurylid Jappie (of is het nou Jappy?) Werkhoven, die in het verleden ook vele jaren club heeft gegeven. De opdrachten hadden allemaal met de “straat” te maken: straattaal vertalen, graffiti streetart maken, en als eindopdracht een rap.... dus met z’n alleen op een ritme een tekst opzeggen. Ook was er een opdracht waarbij jongeren zelf de straat op moesten om een jojo te verkopen voor geld en een ander artikel, en dan dit artikel weer te verkopen voor geld en artikel enz... Ook konden ze gelijk lege flessen inzamelen. De opbrengst was 42,50 en komt ten goede aan een YMCA project voor kinderen uit kansarme gezinnen die hierdoor ook eens op vakantie kunnen of een dagje weg.
Een supergezellige avond dankzij alle aanwezigen en een gemoedelijke jury die hiervoor werd beloond met een snertpakket!
Iedereen die op wat voor manier meegeholpen heeft: bedankt!
En we zijn in onze eigen regio waar 
 
En ook met de 16+/18+ zijn we het nieuwe jaar goed begonnen..... ff sportief op de ijsbaan in Leeuwarden!
preview
Op vrijdagavond 10 januari zijn we met Topaz 12-15 naar de 11 stedenhal geweest met de hele club. Even sportief en gezellig bezig zijn zo aan het begin van het jaar! Iedereen nog een gezond en gelukkig 2020! (voor foto's van het schaatsen moet je hierboven even naar FOTO'S!)
preview
Vrijdagavond 1 november hebben we meegedaan aan een volleybaltoernooi georganiseerd door de YMCA. Dit werd gehouden in de Doelstien. Strijden tegen dorpen uit de regio. Er werd superfanatiek gespeeld ...maar helaas... dit jaar geen prijs voor Topaz. Maar wel weer een gezellige sportieve avond! En voor meer foto's...neem een kijkje bij FOTO'S!!
preview
 
preview
Het nieuwe clubseizoen is gestart! Op vrijdagavond 4 oktober was de meet & greet met leiding en medeclubleden in het Bowlingcentrum in Dokkum. Natuurlijk werd er ook een balletje gegooid en was er patat en fris. En een prijsje voor beste dame en heer en een xtra prijsje! Een supergezellig begin en we hopen dat de jeugd weer leuke avonden met hun leiding mag hebben: Harald & Wytze, Saapke & Thea, Ytsje & Alida, Lysbeth & ............ (en binnenkort start dan ook de 16/18+ samen met Tine & Sidney)
Veel plezier!
(meer foto's van bowlen vind je bij Foto's) 
 16+ en 18+

De 16/18+ clubavonden zijn anders van opzet dan de de club voor 12 - 15 jaar. Wordt 1 x per 3..4 weken gegeven en in overleg op een bepaalde avond. De avond duurt meestal tot 22.00 uur en kan heel verschillend zijn. Soms een uitstapje, een gast of een "gewone" avond. Voorop staat dat het een leuke avond wordt waarbij je ook wat "meekrijgt"! Geloof, gesprekken en ontspanning en .... ?? En wat verwachten we van jou? Meedoen en enthousiasme! Dus..?? Heb je vragen..wil je je opgeven? Maildan naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of bel met Sidney Leystra: 298089. Doen!   (zie ook onder kop 16+)

 

 

Like onze FB pagina, volg onze Instagram en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! 

insta.jpg - 28.98 kB

  


We hopen als bestuur en leiding samen met de jongeren er weer een leuk, informatief en geloofsopbouwend seizoen van te maken!

(Bestuur: Tineke, Jose, Sidney, Rixte, Rene.  Leiding: Tine, Yttje, Alida, Wytze, Harald, Saapke, Thea. Lysbeth en Harke Doede)

 

 Topaz