Topaz

Category: Topaz
           preview
Dit jaar houdt Topaz Jeugdclub eind maart een sûkerbôle actie voor het caravanproject van de Vincentiusvereniging van de Rooms Katholieke Kerk. Hierbij krijgen stellen, alleenstaanden, gezinnen die het niet breed hebben de mogelijkheid om toch op vakantie te gaan voor een kleine bijdrage. Op camping Klein Zwisterland aan het Burgumermeer bij Burgum heeft de Vincentiusvereniging in 2009 een caravan gekocht voor deze doelgroepen, om ook zo om te kijekn naar onze medemens. Een prachtig iets wat wij als Topaz graag willen ondersteunen! En of je nou Rooms, Protestants of niet kerkelijk bent.... dat maakt niks uit. Als je in aanmerking komt en het mogelijk is, is het voor iedereen beschikbaar.
Bij de actie van Topaz Jeugdclub gaan jongeren, leiding en bestuur ieder 6 sûkerbôlen verkopen a 3 euro per stuk. En zodoende hopen we een mooie opbrengst te krijgen en dit tzt aan de Vincentiusvereniging te overhandigen! Eet smakelijk! 
preview
Op de uitnodigingen stond al het een en ander aan informatie over het kampweekend. Binnenkort vind je ook hier op de site aanvullende informatie.  Neem alvast een kijkje bij de foto's van het kampweekend van vorig jaar om een indruk te krijgen van dit superleuke weekend!
 
 
 
preview
Clubstriid 2019 was weer een groot succes op vrijdagavond 8 februari. Onder toeziend oog van de jury zusters Tjitske en Sita moesten dverschillende opdrachten worden uitgevoerd zoals een snelle quiz, muziekquiz, aantal ophaalopdrachten: trouwjurk en pak, kerstboom versieren, versierde cupcakes met kaarsje. Daarnaast moest er geld opgehaald worden voor het goede doel: een jongerencentrum van de YMCA in Wit Rusland die een Hollandse kamer krijgt! Er werd met oa lege flessen een mooi bedrag van 85,45 opgehaald!  Een gezellige avond met dank aan de 16 deelnemende jongeren! Leiding en jury....en natuurlijk de broodjes met knak!
EN UITEINDELIJK ZIJN WE 4E GEWORDEN VAN DE 11 DEELENEMENDE PLAATSEN IN ONZE REGIO! PRIMA RESULTAAT! 
 
 
SCHAATSEN 11 STEDENHAL VRIJDAG 18 JANUARI: NEEM EEN KIJKJE BIJ DE FOTO'S!!
preview
 
preview

 
Op 1e kerstdag was de kerstochtendzang. En ook dit jaar was er een groep van rond de 60 personen die samen met Oranje door Dokkum trokken en op verschillende plaatsen kerstliederen zongen. Na afloop stond er een lekker ontbijt klaar in het Topaz lokaal met broodjes, suikerbrood en kerststol! Een mooi begin van de kerst!

preview

 

Met zo'n 40 jongeren 12-15 verdeeld over 3 groepen en daarnaast nog een 16+ en een 18+ groep hopen we het komend seizoen weer leuke, leerzame en gezellige avonden te hebben! Avonden waarin Geloof Hoop & Liefde een plek krijgen.... avonden waarin we "Een Goed Gesprek" zullen hebben

preview

 VOLLEYBALTOERNOOI VRIJDAG  23 NOVEMBER IN DE DOELSTIEN! Topaz deed mee met 4 teams! En na een sportieven en fanatieke avond is de ploeg van Wytze (en Harald) 1e geworden bij de jongste groepen! Geweldig gedaan allemaal! (Topaz 1: groep Harald/Wytze, Topaz 2: Groep Harald/Wytze, Topaz 3: Groep Ytsje/Alida en Topaz 4: Groep Thea/Saapke)

Foto's van dit toernooi zijn te vinden bij FOTO'S!

  

JONGEREN AAN ZET! "EEN GOED GESPREK!"  

Op zondag 11 november organiseerde de YMCA ism Topaz Jeugdclub en clubs uit de regio een tienerevent waar ruim 50 jongeren op af kwamen. Het thema was: “een goed gesprek” en dit kwam naar voren in de verschillende workshops die werden gehouden. Bij “een goed gesprek” gaat het niet alleen over praten, maar ook over luisteren en samenwerken. Met de workshops TBS, Veteranen(leger), Sport, Creatief en Drummen hebben de jongeren zich prima vermaakt! Een gezellige middag die werd afgesloten met soep en broodjes.

preview

 

Bij de 16+ club kunnen we nog wel wat jongeren gebruiken! (bijna 16 mag ook...)

De 16+ en 18+ clubavonden zijn anders van opzet dan de de club voor 12 - 15 jaar. Wordt 1 x per 3..4 weken gegeven en in overleg op een bepaalde avond. De avond duurt meestal tot 22.00 uur en kan heel verschillend zijn. Soms een uitstapje, een gast of een "gewone" avond. Voorop staat dat het een leuke avond wordt waarbij je ook wat "meekrijgt"! Geloof, gesprekken en ontspanning en .... ?? En wat verwachten we van jou? Meedoen en enthousiasme! Dus..?? Heb je vragen..wil je je opgeven? Maildan naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of bel met Sidney Leystra: 298089. Doen!   (zie ook onder kop 16+)

 

 

Like onze FB pagina, volg onze Instagram en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! 

insta.jpg - 28.98 kB

  


We hopen als bestuur en leiding samen met de jongeren er weer een leuk, informatief en geloofsopbouwend seizoen van te maken!

(Bestuur: Tineke, Jose, Sidney, Rixte, Tine, Rene.  Leiding: Yttje, Alida, Wytze, Harald, Saapke, Thea.)

 

 Topaz

Hits: 1757

Login Form