Topaz 16+ & 18+

Category: Topaz
preview
preview
 
2019/2020
 
Voor het komend seizoen is er een 16+ en een 18+ groep! 
 
Avonden zijn in overleg met de jongeren!
 
 
 
 
De 16+ / 18+ club is anders dan de clubs voor 12-15. 
Het is ongeveer 6..8 x in het seizoen en is niet op een vaste dag. We overleggen samen wanneer het iedreen uitkomt om het op een bepaalde datum te houden. Zo houden we dus rekening met toetsweken, vakanties e.d.  Een avond duurt ongeveer tot 22.00 uur en we proberen er iedere keer weer een speciale avond van te maken! Zo kan er een avond in het Topazlokaal worden gehouden maar ook ergens anders. Er kan een bezoekje worden gebracht of we we krijgen juist zelf bezoek! Het gaat ook op deze avonden om het (jou) geloof maar dan meer de praktische kant! Dus wat roept bijv. vragen op of "hoe zit dat eigenlijk"?  En we hebben natuurlijk ook weer een leuke afsluiter aan het eind van het seizoen!
Ook dit seizoen is o.a. Sidney van de partij samen met Tine of José of.... ????
Je kan je opgeven via topazjeugdclub@gmail.com of evt via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (Sidney). Ook voor vragen mag je gerust mailen!
 
 
 
 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

(evt meer info: Sidney Leystra  smile#knid.nl   tel: 298089)

 preview
 
 

 

 

 

Topaz 12 - 15

Category: Topaz

12-15 info

2018/2019

 

Deze groepen zijn verdeeld in 1e / 2e klassers (jongsten) en 3e / 4e klassers (oudsten).

Hieronder vind je de weeknummers waarin je club hebt. Van je leiding krijg je de precieze data.

 

De volgende groepen hebben club in de weeknummers:

(jongste groepen)

 

De volgende groepen hebben club in de weeknummers:

(oudste groepen) 

 

De 16+ en de 18+ groep hebben in overleg met de jongeren wisselende data. Zij overleggen dit op de avond of via de app.

 

Met Bidstond/Dankstond op woensdag wordt gewoon club gehouden of evt in overleg verschoven.

Evt. is het handig om een Whatts App groep aan te maken (door de leiding). Deze moet dan alleen gaan over clubaangelegenheden.

Kan je een keer niet komen of ben je bijv. ziek? Meld je dan op tijd af bij je leiding! Hoe je dat moet doen wordt afgesproken met je leiding. 

 

We hopen als Topaz dat je samen met je leiding een leuk seizoen zult hebben en dat je naast plezier met anderen ook plezier aan het geloof zult beleven!

 

 

Dus voor actuele informatie Topaz Jeugdclub:

- site: www.topazjeugdclub.nl

- facebook: Topazjeugdclub

- Geandewei onder het kopje jeugdnieuws

- email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

en voor de Qriusdiensten (waar we je ook van op de hoogte houden):

- site: www.qrius.info

- facebook: Qriusdokkum

- email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Over Topaz

Category: Topaz

 

Topaz Jeugdclub is de jeugdclub van de PGDAW (Protestantse Gemeente Dokkum Aalsum Wetsens)!

De christelijke jeugdclub is er voor de jongeren (van de PGDAW) van 12 (schoolverlaters) t/m ongeveer 20 jaar en is verdeeld in groepen van rond de 10 jongeren. Eerste en tweede klassers bijelkaar en derde en vierde klassers bijelkaar. En daarnaast is er ook nog een 16+ wn 18+ groep.

De groepen van 12 - 15 jaar hebben 1x per 2 weken club van ongeveer 1 1/2 - 2 uren per keer. En dat ongeveer 10-12 keer per seizoen. De 16+ en 18+ heeft ongeveer 5-6 keer een avond. (meer info over de clubs kan je vinden bij desbetreffende onderdelen in het menu)

Dat kerkgang voor jongeren niet zo vanzelfsprekend is als jaren geleden zijn we het allemaal wel over eens. Daarom is het des te belangrijker dat er binnen de kerk meer aandacht voor jongeren komt om hun toch betrokken te houden en om de "moeilijke leeftijd" te overbruggen. De leeftijd waarin jongeren juist een heleboel keuzes maken en vaak alleen kiezen voor wat zij leuk vinden.

Binnen de PGDAW hebben we o.a. de catechese (per wijk verschillend zoals bijv. tienernevendienst, Youth Alpha), Qrius Jeugdkerk (speciaal gericht op jongeren) en Topaz Jeugdclub.

Topaz Jeugdclub is over het algemeen vrij populair onder de jongeren. Zo hebben we dit seizoen maar liefst bijna 70 jongeren die de club hebben bezocht. Natuurlijk dragen ook de activiteiten hier aan bij zoals schaatsen, kampweekend en pretpark. En ook de gezellige inrichting van de Topazlokalen is voor jongeren aantrekkelijk. Maar het gaat er in eerste instantie bij ons om dat we de jeugd een plaats binnen onze kerk willen bieden waarin zij plezier kunnen hebben en ook zo met het geloof in aanraking blijven komen door o.a. discussies, spel e.d.

Gelukkig worden wij door onze kerk gesteund in ons werk zodat we naast een paar mooie lokalen ook financiële middelen ter beschikking hebben!

Naast een bestuur bestaande uit Sidney Leystra (vz), Rixte Zijlstra (secr), René Hanemaaijer (penningmeester), Tineke Dijk, Jose Bakker en Tine Ros hebben we natuurlijk degenen die de clubs leiden! De leiding!

Naast de activiteiten is er ieder jaar ook een goeddoelactie.  Dit jaar was dat voor het stacaravanproject van de Vincentiusvereniging Dokkum. De opbrengst van de sûkerbôle actie was 750 euro!!

LOGO TOPAZ

Een aantal jaren geleden hebben we de naam gewijzigd van Pand2 naar Topaz. Dit hebben we gedaan omdat de naam Topaz een verwijzing is naar (gereformeerde) Thopaz, wat jaren geleden een christelijke discotheek was in een ruimte naast de Oosterkerk (aan de Oostersingel). De Hervormden hadden destijds het Pantheon. (oude PA(?) aan de Hantummerweg). Daarnaast is een topaz een edelsteen die wordt gevonden in de grond. En de kleuren die de edelsteen krijgt komt door de grond waarin het gevonden wordt en kan dus heel verschillend zijn. Zo is het ook met jongeren...ze zijn allemaal verschillend maar zijn uiteindelijk toch hetzelfde. Ze zijn allemaal evenveel waard. Als mens en ook voor God!

Mocht je meer willen weten over Topaz en misschien over leiding geven (HARTELIJK WELKOM!) neem dan gerust contact op met één van het bestuur of via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Privéberichtje via Facebook kan natuurlijk ook!

 

 

 

Agenda

Category: Topaz

seizoen 2019 - 2020

 

 

 

Topaz

Category: Topaz
    preview       
Einde SEIZOEN - 2018/2019
Het clubseizoen voor de 12-15 clubs werd in het weekend 17-19 mei afgesloten met een kampweekend op Ameland! Kampeerboerderij High Chaparral - Buren.
Een GREEN kamp waarbij de activiteiten in het teken stonden van milieu, natuur en duurzaamheid. Het was weer een supergezellig weekend met misschien wel als hoogtepunt: samen kijken naar de overwinning van Duncan op het Songfestival! En natuurlijk zijn er weel heel veel foto's te vinden in ons fotoboek! Dus neem snel een kijkje bij FOTO'S!
 
Voor de 16+ was er een afsluiting bij Kota Radja en de Escaperoom in Drachten!
De afsluiting voor de 18+ werd gehouden bij de wok in Heerenveen en de kartbaan in Heerenveen! (kijk voor meer foto's bij FOTO'S!)
2019 18 karten 22
preview
De opbrengst van de sûkerbôle actie, voor het stacaravan project van de Vincentiusvereniging Dokkum, hebben we samen met de groep van Ytje en Alida overhandigd. Een bedrag van 750 euro!! Iedereen bedankt die meegeholpen hebben met de verkoop en die een sûkerbôle hebben gekocht! Een mooi opbrengst voor een mooi doel! Kijk ook op www.vincentiusdokkum.nl
preview
 
preview
Clubstriid 2019 was weer een groot succes op vrijdagavond 8 februari. Onder toeziend oog van de jury zusters Tjitske en Sita moesten dverschillende opdrachten worden uitgevoerd zoals een snelle quiz, muziekquiz, aantal ophaalopdrachten: trouwjurk en pak, kerstboom versieren, versierde cupcakes met kaarsje. Daarnaast moest er geld opgehaald worden voor het goede doel: een jongerencentrum van de YMCA in Wit Rusland die een Hollandse kamer krijgt! Er werd met oa lege flessen een mooi bedrag van 85,45 opgehaald!  Een gezellige avond met dank aan de 16 deelnemende jongeren! Leiding en jury....en natuurlijk de broodjes met knak!
EN UITEINDELIJK ZIJN WE 4E GEWORDEN VAN DE 11 DEELENEMENDE PLAATSEN IN ONZE REGIO! PRIMA RESULTAAT! 
 
 
SCHAATSEN 11 STEDENHAL VRIJDAG 18 JANUARI: NEEM EEN KIJKJE BIJ DE FOTO'S!!
preview
 
 

 
Op 1e kerstdag was de kerstochtendzang. En ook dit jaar was er een groep van rond de 60 personen die samen met Oranje door Dokkum trokken en op verschillende plaatsen kerstliederen zongen. Na afloop stond er een lekker ontbijt klaar in het Topaz lokaal met broodjes, suikerbrood en kerststol! Een mooi begin van de kerst!

preview

 

Met zo'n 40 jongeren 12-15 verdeeld over 3 groepen en daarnaast nog een 16+ en een 18+ groep hopen we het komend seizoen weer leuke, leerzame en gezellige avonden te hebben! Avonden waarin Geloof Hoop & Liefde een plek krijgen.... avonden waarin we "Een Goed Gesprek" zullen hebben

preview

 VOLLEYBALTOERNOOI VRIJDAG  23 NOVEMBER IN DE DOELSTIEN! Topaz deed mee met 4 teams! En na een sportieven en fanatieke avond is de ploeg van Wytze (en Harald) 1e geworden bij de jongste groepen! Geweldig gedaan allemaal! (Topaz 1: groep Harald/Wytze, Topaz 2: Groep Harald/Wytze, Topaz 3: Groep Ytsje/Alida en Topaz 4: Groep Thea/Saapke)

Foto's van dit toernooi zijn te vinden bij FOTO'S!

  

JONGEREN AAN ZET! "EEN GOED GESPREK!"  

Op zondag 11 november organiseerde de YMCA ism Topaz Jeugdclub en clubs uit de regio een tienerevent waar ruim 50 jongeren op af kwamen. Het thema was: “een goed gesprek” en dit kwam naar voren in de verschillende workshops die werden gehouden. Bij “een goed gesprek” gaat het niet alleen over praten, maar ook over luisteren en samenwerken. Met de workshops TBS, Veteranen(leger), Sport, Creatief en Drummen hebben de jongeren zich prima vermaakt! Een gezellige middag die werd afgesloten met soep en broodjes.

preview

 

16+ en 18+

De 16+ en 18+ clubavonden zijn anders van opzet dan de de club voor 12 - 15 jaar. Wordt 1 x per 3..4 weken gegeven en in overleg op een bepaalde avond. De avond duurt meestal tot 22.00 uur en kan heel verschillend zijn. Soms een uitstapje, een gast of een "gewone" avond. Voorop staat dat het een leuke avond wordt waarbij je ook wat "meekrijgt"! Geloof, gesprekken en ontspanning en .... ?? En wat verwachten we van jou? Meedoen en enthousiasme! Dus..?? Heb je vragen..wil je je opgeven? Maildan naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of bel met Sidney Leystra: 298089. Doen!   (zie ook onder kop 16+)

 

 

Like onze FB pagina, volg onze Instagram en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! 

insta.jpg - 28.98 kB

  


We hopen als bestuur en leiding samen met de jongeren er weer een leuk, informatief en geloofsopbouwend seizoen van te maken!

(Bestuur: Tineke, Jose, Sidney, Rixte, Tine, Rene.  Leiding: Yttje, Alida, Wytze, Harald, Saapke, Thea.)

 

 Topaz

Login Form