preview
preview
 
2022/2023
 
Voor het komend seizoen is er een 16+ en een 18+ groep! 
 
Avonden zijn in overleg met de jongeren!
 
 
 
 
De 16+ / 18+ club is anders dan de clubs voor 12-15. 
Het is ongeveer 6..8 x in het seizoen en is niet op een vaste dag. We overleggen samen wanneer het iedreen uitkomt om het op een bepaalde datum te houden. Zo houden we dus rekening met toetsweken, vakanties e.d.  Een avond duurt ongeveer tot 22.00 uur en we proberen er iedere keer weer een speciale avond van te maken! Zo kan er een avond in het Topazlokaal worden gehouden maar ook ergens anders. Er kan een bezoekje worden gebracht of we we krijgen juist zelf bezoek! Het gaat ook op deze avonden om het (jou) geloof maar dan meer de praktische kant! Dus wat roept bijv. vragen op of "hoe zit dat eigenlijk"?  En we hebben natuurlijk ook weer een leuke afsluiter aan het eind van het seizoen!
Ook dit seizoen is o.a. Sidney van de partij samen met .....
Je kan je opgeven via topazjeugdclub@gmail.com. Ook voor vragen mag je gerust mailen!
 
 
 
 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

(evt meer info: Sidney Leystra  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   tel: 298089)

 
 
 

 

 

 

 

12-15 info

2022/2023

Hier vind je de weeknummers waarin je club hebt. Van je leiding krijg je de precieze data! Kan je een keertje niet? Dan graag doorgeven aan je leiding.

 

weeknummers: 43 / 45 / 47 / 49 / 51 / 3 / 5 / 7 / 10 / 12 / 14 / 16 

MAANDAG: Harm & Ruth (jongste groep 11x)

DINSDAG: Harald & Wytze (oudste groep 11x)

WOENSDAG: Boris & Jacoba (jongste groep 10x)

DONDERDAG: Harke Doede & Lysbeth (oudste groep 10x)

 

weeknummers:    44 / 46 / 48 / 50 / 2 / 4 / 6 / 8 / 11 / 13 / 15 / 17   

WOENSDAG: Marit, Else Riek & Jan (jongste groep 12x)

 

De 16+ en de 18+ groep hebben in overleg met de jongeren wisselende data. Zij overleggen dit op de avond of via de app.

 

Met Bidstond/Dankstond op woensdag wordt gewoon club gehouden of evt in overleg verschoven.

 

Evt. is het handig om een Whatts App groep aan te maken (door de leiding). Deze moet dan alleen gaan over clubaangelegenheden.

Kan je een keer niet komen of ben je bijv. ziek? Meld je dan op tijd af bij je leiding! Hoe je dat moet doen wordt afgesproken met je leiding. 

 

We hopen als Topaz dat je samen met je leiding een leuk seizoen zult hebben en dat je naast plezier met anderen ook plezier aan het geloof zult beleven!

 

 

Dus voor actuele informatie Topaz Jeugdclub:

- site: www.topazjeugdclub.nl

- facebook/instagram: Topazjeugdclub

- Geandewei onder het kopje jeugdnieuws

- email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 

 

Topaz Jeugdclub is de jeugdclub van de PGDAW (Protestantse Gemeente Dokkum Aalsum Wetsens)!

De christelijke jeugdclub is er voor de jongeren (van de PGDAW) van 12 (schoolverlaters) t/m ongeveer 20 jaar en is verdeeld in groepen van rond de 10 jongeren. Eerste en tweede klassers bijelkaar en derde en vierde klassers bijelkaar. En daarnaast is er ook nog een 16+ en 18+ groep.

De groepen van 12 - 15 jaar hebben 1x per 2 weken club van ongeveer 1 1/2 - 2 uren per keer. En dat ongeveer 10-12 keer per seizoen. De 16+ en 18+ heeft ongeveer 5-6 keer een avond. (meer info over de clubs kan je vinden bij desbetreffende onderdelen in het menu)

Dat kerkgang voor jongeren niet zo vanzelfsprekend is als jaren geleden zijn we het allemaal wel over eens. Daarom is het des te belangrijker dat er binnen de kerk meer aandacht voor jongeren komt om hun toch betrokken te houden en om de "moeilijke leeftijd" te overbruggen. De leeftijd waarin jongeren juist een heleboel keuzes maken en vaak alleen kiezen voor wat zij leuk vinden.

Binnen de PGDAW hebben we o.a. de catechese (per wijk verschillend zoals bijv. tienernevendienst, Youth Alpha), Qrius Jeugdkerk (speciaal gericht op jongeren) en Topaz Jeugdclub.

Topaz Jeugdclub is over het algemeen vrij populair onder de jongeren. Zo hebben we dit seizoen maar liefst bijna 70 jongeren die de club hebben bezocht. Natuurlijk dragen ook de activiteiten hier aan bij zoals schaatsen, kampweekend en pretpark. En ook de gezellige inrichting van de Topazlokalen is voor jongeren aantrekkelijk. Maar het gaat er in eerste instantie bij ons om dat we de jeugd een plaats binnen onze kerk willen bieden waarin zij plezier kunnen hebben en ook zo met het geloof in aanraking blijven komen door o.a. discussies, spel e.d.

Gelukkig worden wij door onze kerk gesteund in ons werk zodat we naast een paar mooie lokalen ook financiële middelen ter beschikking hebben!

Naast een bestuur bestaande uit Sidney Leystra (vz), vacant(secr), René Hanemaaijer (penningmeester), Tineke Dijk, en Imco Osinga,  hebben we natuurlijk degenen die de clubs leiden! De leiding!

Naast de activiteiten is er ieder jaar ook een goeddoelactie.  In 2020 was dat voor het project Mezovari (helpen van de Roma in de Oekraïne) De opbrengst van de sûkerbôle actie was 895,83 euro!

LOGO TOPAZ

Al weer heel veel jaren geleden hebben we de naam gewijzigd van Pand2 naar Topaz. Pand2 was destijds bedacht vanwege de locatie in het Damgebouw aan de Oostersingel: huisnr. 2. Daar zitten we na vele rondzwervingen al lang niet meer en wilden we toch een naam met een diepere betekenis! Het werd Topaz!

De naam Topaz is een verwijzing naar (gereformeerde) Thopaz, wat jaren geleden een christelijke discotheek was in een ruimte naast de Oosterkerk (aan de Oostersingel).  Het Damgebouw. De Hervormden hadden destijds het Pantheon. (oude PA(?) aan de Hantumerweg). Daarnaast is een topaz een edelsteen die wordt gevonden in de grond. En de kleuren die de edelsteen krijgt komt door de grond waarin het gevonden wordt en kan dus heel verschillend zijn. Zo is het ook met jongeren...ze zijn allemaal verschillend maar zijn uiteindelijk toch hetzelfde. Ze zijn allemaal evenveel waard. Als mens en ook voor God!

Mocht je meer willen weten over Topaz en misschien over leiding geven (HARTELIJK WELKOM!) neem dan gerust contact op met één van het bestuur of via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Privéberichtje via Facebook kan natuurlijk ook!

 

 

 

 

seizoen 2022 - 2023

Vrijdagavond 7 oktober: STARTACTIVITEIT in Bowlingcentrum Dokkum

Vrijdagavond 25 november: SCHAATSEN in de 11 Stedenhal in Leeuwarden. Opgave via uitgedeelde uitnodiging.

Zondagochtend 25 december: Kerstochtendzang ism "Oranje" Tzt meer info.

Vrijdagavond 6 januari 2023: Het Foute NieuwjaarsFeest! in de Topazlokaal

Vrijdagavond 3 februari: Klubstriid/Ygames voor de jongste groepen in de Topazlokaal

Maart 2023: Goeddoel sûkerbôleactie tbv...... Tzt meer info.

Vrijdag 12 tm zondag 14 mei: Kampweekend Ameland. Tzt meer info

preview

Agenda, Leiding info en Clubweken zijn nu actueel! Check ze nu!

preview

Nadat het een paar jaar niet door heeft kunnen gaan is het eindelijk weer zover: we gaan weer schaatsen in de 11 stedenhal in Leeuwarden. En we gaan hier met z'n allen in een bus van de Birwa naar toe! Op je uitnodiging heb je alle info kunnen vinden.. maar hier nogmaals alles wat je moet weten! Oh ja... vanaf nu is ook, naast handschoenen, ook een MUTS verplicht! Dus niet vergeten!

-        tussen 19.00 en 19.15 uur aanwezig zijn bij de HERBERG (achterzijde ingang)

-        Fietsen kunnen hier gestald.

-        Daarna lopend naar het parkeerterrein bij de bibliotheek.

-        Om 19.30 uur vertrekt de bus. Zorg dat je op tijd bent, te laat is echt te laat!!!!!

-        We zijn ongeveer 23.00 weer in Dokkum.    Voor info: zie ook www.topazjeugdclub.nl

-        Let op! Ivm reservering alleen te annuleren bij een geldige reden!!

-        Jullie krijgen van club een flesje drinken met iets lekkers mee.

           Je kan er ook evt. schaatsen huren!  En: MUTS & handschoenen zijn verplicht!

 

Huren kost: 6,50  Dit betaal je dan zelf ter plekke.     

 preview

NIEUW SEIZOEN van START!
 
Vrijdagavond 7 oktober was de start van het nieuwe clubseizoen! Ook deze keer weer in de Dokkumer Bowlingcentrum. Ruim 50 jongeren hebben zich dit seizoen opgegeven! En dat vinden wij als leiding en bestuur super! De bowlingavond begon om 18.30 en bij de banen was het gelijk kennismaken met de (nieuwe) leiding. En natuurlijk proberen een spare of nog liever een strike halen! Na afloop was er voor iedereen patat en fris en waren er verschillende prijsjes, waaronder ook 2 poedelprijsjes. We hopen het komend seizoen naast de clubavonden ook nog verschillende leuke gezamenlijke activiteiten te hebben. En wil je weten wat Topaz nou precies is....info vind je onder het kopje: "over Topaz".
 
Winnaars: Mikai, Femke, Elin en Siebe Jan. Poedelprijsjes waren er voor Jordy en Jasper!

preview preview

preview

previewpreview

 

 

Afgelopen seizoen:

preview

Zaterdag 25 juni zijn we met Topaz (12-15) naar het Klimpark in Grolloo geweest. Een superleuke en sportieve dag met jeugd, leiding en bestuur. 's Ochtend was het klimmen en aan de zipline hangen. Verschillende routes van "makkelijk" tot pittig! Na de lunch (patat en snack) was iedereen vrij om andere activiteiten te doen zoals mountainbiken, boogschieten, kanovaren, suppen, vlotbouwen enz.. Het was dit jaar dan wel geen kampweekend zoals we gewend zijn, maar met elkaar hebben we toch wel een superleuke dag gehad!

Foto's staan niet op de site... maar ze zijn wel verwerkt in een leuk filmpje die je kan bekijken via: 

https://youtu.be/WvkdFoBcCm4

 

Einde van het clubseizoen 2021/2022!  Binnenkort vind je op deze site de foto's van laatste activiteiten van clubavonden en afsluitingen!

 

preview

Met de club van Boris & Jacoba werd namens alle Topazjongeren en leiding een bedrag van maar liefst 650 euro overhandigd!

Onlangs hielden we nog een goeddoelactie! Als bestuur, leiding en kerk willen we jongeren een plek geven binnen onze kerk, maar we mogen ook iets naar "buiten" delen. En dat doen we dmv de "jaarlijkse" sûkerbôle actie. Alle jongeren en leiding verkochten ieder 5 suikerbroden en de netto opbrengst hebben we via Jannie Sijtsma overhandigd aan Gerben en Janneke. Of je nou een koper of verkoper bent... bedankt voor je bijdrage aan dit goed doel!   preview 
 

De jongeren van Topaz hebben de laatste paar weken etenswaren meegenomen voor de voedselbank! Donderdag 21 april heeft de club van Marit en Else Riek, namens Topaz, dit naar het inzamel- en uitgiftepunt aan de Learmûne 1 gebracht. Jaap Holvast zorgde voor een leuke en informatieve rondleiding door de voedselbank en vertelde o.a. hoe ze aan houdbare en vers voedsel komen en vanaf deze plek de mensen die het (helaas) nodig hebben, helpen. Supergoed dat er veel vrijwilligers zijn die helpen met dit dankbare werk! Maar ook alle inzamelingsacties. Namens de voedselbank: alle Topazjongeren en leiding die mee hebben geholpen: bedankt!

preview
 
 
16+ en 18+!

De 16/18+ clubavonden zijn anders van opzet dan de de club voor 12 - 15 jaar. Wordt 1 x per 3..4 weken gegeven en in overleg op een bepaalde avond. De avond duurt meestal tot 22.00 uur en kan heel verschillend zijn. Soms een uitstapje, een gast of een "gewone" avond. Voorop staat dat het een leuke avond wordt waarbij je ook wat "meekrijgt"! Geloof, gesprekken en ontspanning en .... ?? En wat verwachten we van jou? Meedoen en enthousiasme! Dus..?? Heb je vragen..wil je je opgeven? Mail dan naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of bel met Sidney Leystra: 298089. Doen!   (zie ook onder kop 16+)

 

Like onze FB pagina, volg onze Instagram en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

insta.jpg - 28.98 kB

  


We hopen als bestuur en leiding samen met de jongeren er weer een leuk, informatief en geloofsopbouwend seizoen van te maken!

(Bestuur: Tineke, Sidney, Rene en Imco.  Leiding: Wytze, Harald, Lysbeth, Harke, Marit, Else Riek, Harm, Ruth, Jacoba en Boris)

 Topaz