preview
preview
 
2021/2022
 
Voor het komend seizoen is er een 16+ en een 18+ groep! 
 
Avonden zijn in overleg met de jongeren!
 
 
 
 
De 16+ / 18+ club is anders dan de clubs voor 12-15. 
Het is ongeveer 6..8 x in het seizoen en is niet op een vaste dag. We overleggen samen wanneer het iedreen uitkomt om het op een bepaalde datum te houden. Zo houden we dus rekening met toetsweken, vakanties e.d.  Een avond duurt ongeveer tot 22.00 uur en we proberen er iedere keer weer een speciale avond van te maken! Zo kan er een avond in het Topazlokaal worden gehouden maar ook ergens anders. Er kan een bezoekje worden gebracht of we we krijgen juist zelf bezoek! Het gaat ook op deze avonden om het (jou) geloof maar dan meer de praktische kant! Dus wat roept bijv. vragen op of "hoe zit dat eigenlijk"?  En we hebben natuurlijk ook weer een leuke afsluiter aan het eind van het seizoen!
Ook dit seizoen is o.a. Sidney van de partij samen met .....
Je kan je opgeven via topazjeugdclub@gmail.com. Ook voor vragen mag je gerust mailen!
 
 
 
 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

(evt meer info: Sidney Leystra  smile#knid.nl   tel: 298089)

 preview
 
 

 

 

 

12-15 info

2021/2022

Hier vind je de weeknummers waarin je club hebt. Van je leiding krijg je de precieze data! Kan je een keertje niet? Dan graag doorgeven aan je leiding.

Jongste groepen (1/2 klas)

 weeknummers:  43 / 45 / 47 / 49 / 51 / 3 / 5 / 7 / 10 / 12 / 14 / 16 ....

Maandag: Harm & Ruth

Woensdag: Harke Doede & Lysbeth

Donderdag: Marit & Else Riek

 

oudste groepen (3/4 klas)

weeknummers:  44 / 46 / 48 / 50 / 2 / 4 / 6 / 9 / 11 / 13 / 15 .....

Woensdag:  vacant

Donderdag: Harald & Wytze

 preview

De 16+ en de 18+ groep hebben in overleg met de jongeren wisselende data. Zij overleggen dit op de avond of via de app.

Met Bidstond/Dankstond op woensdag wordt gewoon club gehouden of evt in overleg verschoven.

Evt. is het handig om een Whatts App groep aan te maken (door de leiding). Deze moet dan alleen gaan over clubaangelegenheden.

Kan je een keer niet komen of ben je bijv. ziek? Meld je dan op tijd af bij je leiding! Hoe je dat moet doen wordt afgesproken met je leiding. 

We hopen als Topaz dat je samen met je leiding een leuk seizoen zult hebben en dat je naast plezier met anderen ook plezier aan het geloof zult beleven!

 

 

Dus voor actuele informatie Topaz Jeugdclub:

- site: www.topazjeugdclub.nl

- facebook/instagram: Topazjeugdclub

- Geandewei onder het kopje jeugdnieuws

- email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Topaz Jeugdclub is de jeugdclub van de PGDAW (Protestantse Gemeente Dokkum Aalsum Wetsens)!

De christelijke jeugdclub is er voor de jongeren (van de PGDAW) van 12 (schoolverlaters) t/m ongeveer 20 jaar en is verdeeld in groepen van rond de 10 jongeren. Eerste en tweede klassers bijelkaar en derde en vierde klassers bijelkaar. En daarnaast is er ook nog een 16+ en 18+ groep.

De groepen van 12 - 15 jaar hebben 1x per 2 weken club van ongeveer 1 1/2 - 2 uren per keer. En dat ongeveer 10-12 keer per seizoen. De 16+ en 18+ heeft ongeveer 5-6 keer een avond. (meer info over de clubs kan je vinden bij desbetreffende onderdelen in het menu)

Dat kerkgang voor jongeren niet zo vanzelfsprekend is als jaren geleden zijn we het allemaal wel over eens. Daarom is het des te belangrijker dat er binnen de kerk meer aandacht voor jongeren komt om hun toch betrokken te houden en om de "moeilijke leeftijd" te overbruggen. De leeftijd waarin jongeren juist een heleboel keuzes maken en vaak alleen kiezen voor wat zij leuk vinden.

Binnen de PGDAW hebben we o.a. de catechese (per wijk verschillend zoals bijv. tienernevendienst, Youth Alpha), Qrius Jeugdkerk (speciaal gericht op jongeren) en Topaz Jeugdclub.

Topaz Jeugdclub is over het algemeen vrij populair onder de jongeren. Zo hebben we dit seizoen maar liefst bijna 70 jongeren die de club hebben bezocht. Natuurlijk dragen ook de activiteiten hier aan bij zoals schaatsen, kampweekend en pretpark. En ook de gezellige inrichting van de Topazlokalen is voor jongeren aantrekkelijk. Maar het gaat er in eerste instantie bij ons om dat we de jeugd een plaats binnen onze kerk willen bieden waarin zij plezier kunnen hebben en ook zo met het geloof in aanraking blijven komen door o.a. discussies, spel e.d.

Gelukkig worden wij door onze kerk gesteund in ons werk zodat we naast een paar mooie lokalen ook financiële middelen ter beschikking hebben!

Naast een bestuur bestaande uit Sidney Leystra (vz), vacant(secr), René Hanemaaijer (penningmeester), Tineke Dijk, en Imco Osinga,  hebben we natuurlijk degenen die de clubs leiden! De leiding!

Naast de activiteiten is er ieder jaar ook een goeddoelactie.  In 2020 was dat voor het project Mezovari (helpen van de Roma in de Oekraïne) De opbrengst van de sûkerbôle actie was 895,83 euro!

LOGO TOPAZ

Al weer een aantal jaren geleden hebben we de naam gewijzigd van Pand2 naar Topaz. Pand2 was destijds bedacht vanwege de locatie in het Damgebouw aan de Oostersingel: huisnr. 2. Daar zitten we na vele rondzwervingen al lang niet meer en wilden we toch een naam met een diepere betekenis! Het werd Topaz!

De naam Topaz is een verwijzing naar (gereformeerde) Thopaz, wat jaren geleden een christelijke discotheek was in een ruimte naast de Oosterkerk (aan de Oostersingel).  Het Damgebouw. De Hervormden hadden destijds het Pantheon. (oude PA(?) aan de Hantumerweg). Daarnaast is een topaz een edelsteen die wordt gevonden in de grond. En de kleuren die de edelsteen krijgt komt door de grond waarin het gevonden wordt en kan dus heel verschillend zijn. Zo is het ook met jongeren...ze zijn allemaal verschillend maar zijn uiteindelijk toch hetzelfde. Ze zijn allemaal evenveel waard. Als mens en ook voor God!

Mocht je meer willen weten over Topaz en misschien over leiding geven (HARTELIJK WELKOM!) neem dan gerust contact op met één van het bestuur of via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Privéberichtje via Facebook kan natuurlijk ook!

 

 

 

seizoen 2021 - 2022

TZT!

 

 

 
               preview
Wat is Topaz Jeugdclub precies???  Topaz is DE jeugdclub van de PGDAW / PKN Dokkum. (Kerk: Fontein, Grote Kerk, De Herberg en Aalsum) Club is er voor de jongeren vanaf 12 jaar (vaak wanneer ze naar het voortgezet gaan) en wordt gehouden in de bovenzalen in de Herberg. Eens per 2 weken is er een gezellige avond, meestal rond een thema waarbij geloof een rol speelt naast actuele onderwerpen in o.a. spelvorm en natuurlijk genoeg tijd voor ontspanning! Naast de clubavonden zijn er nog een aantal gezamenlijke activiteiten zoals: bowlen, schaatsen, volleybal, kampweekend of dagje weg. En er wordt een actie voor een goeddoel gehouden
De start in de bowling werd gehouden op vrijdagavond 8 oktober. Supergezellig en na het bowlen was er voor iedreen patat en fris en kon iedereen met elkaar kennismaken: jongeren en leiding! Na de herfstvakantie gaat Topaz starten met de clubavonden. In totaal zijn er 5 groepen (12-15 jaar) We zoeken met spoed nog voor 1 club leiding op de woensdagavond. 
preview

Uitnodigingen voor 16+ zijn bezorgd bij jongeren van (bijna) 16 jaar. Een aantal jongeren hebben zich al opgegeven, maar er kunnen nog meer bij! Dus geef je snel op via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (meer info onder kopje 16+) Ook voor evt vragen.

18+: ook bij de 18 plus is er weer een leuke groep jongeren die zich hebben opgegeven. Ook hier is evt ruimte voor nieuwe leden.
Meer info op de site? Dit kan je vinden via de balk bovenin: "Over Topaz" Maar check ook bijv. de foto's!

 16+ en 18+!

De 16/18+ clubavonden zijn anders van opzet dan de de club voor 12 - 15 jaar. Wordt 1 x per 3..4 weken gegeven en in overleg op een bepaalde avond. De avond duurt meestal tot 22.00 uur en kan heel verschillend zijn. Soms een uitstapje, een gast of een "gewone" avond. Voorop staat dat het een leuke avond wordt waarbij je ook wat "meekrijgt"! Geloof, gesprekken en ontspanning en .... ?? En wat verwachten we van jou? Meedoen en enthousiasme! Dus..?? Heb je vragen..wil je je opgeven? Mail dan naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of bel met Sidney Leystra: 298089. Doen!   (zie ook onder kop 16+)

preview
 Het afgelopen seizoen2020/2021 hebben we helaas geen clubavonden kunnen houden, maar gelukkig nog wel een aantal gezamenlijke activiteiten!preview

preview

Met de club schaatsen in de 11 stedenhal in Leeuwarden! Een favoriet uitje van Topaz Jeugdclub.Neem een kijkje bij de FOTO'S om de foto's van deze en andere activiteiten te bekijken.

 

Like onze FB pagina, volg onze Instagram en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! 

insta.jpg - 28.98 kB

  


We hopen als bestuur en leiding samen met de jongeren er weer een leuk, informatief en geloofsopbouwend seizoen van te maken!

(Bestuur: Tineke, Sidney, Rene en Imco.  Leiding: Wytze, Harald, Lysbeth en Harke Doede.... en ????)

 Topaz