preview
preview
 
2019/2020
 
Voor het komend seizoen is er een 16+ en een 18+ groep! 
 
Avonden zijn in overleg met de jongeren!
 
 
 
 
De 16+ / 18+ club is anders dan de clubs voor 12-15. 
Het is ongeveer 6..8 x in het seizoen en is niet op een vaste dag. We overleggen samen wanneer het iedreen uitkomt om het op een bepaalde datum te houden. Zo houden we dus rekening met toetsweken, vakanties e.d.  Een avond duurt ongeveer tot 22.00 uur en we proberen er iedere keer weer een speciale avond van te maken! Zo kan er een avond in het Topazlokaal worden gehouden maar ook ergens anders. Er kan een bezoekje worden gebracht of we we krijgen juist zelf bezoek! Het gaat ook op deze avonden om het (jou) geloof maar dan meer de praktische kant! Dus wat roept bijv. vragen op of "hoe zit dat eigenlijk"?  En we hebben natuurlijk ook weer een leuke afsluiter aan het eind van het seizoen!
Ook dit seizoen is o.a. Sidney van de partij samen met Tine.
Je kan je opgeven via topazjeugdclub@gmail.com of evt via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (Sidney). Ook voor vragen mag je gerust mailen!
 
 
 
 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

(evt meer info: Sidney Leystra  smile#knid.nl   tel: 298089)

 preview
 
 

 

 

 

12-15 info

2020/2021

Helaas kan het seizoen niet op de normale manier doorgang vinden... blijf op de hoogte via insta en facebook!

 

Deze groepen zijn verdeeld in 1e / 2e klassers (jongsten) en 3e / 4e klassers (oudsten).

Hieronder vind je de weeknummers waarin je club hebt. Van je leiding krijg je de precieze data.


(jongste groepen)

 

De volgende groepen hebben club in de weeknummers:

(oudste groepen) 

 

 

De 16+ en de 18+ groep hebben in overleg met de jongeren wisselende data. Zij overleggen dit op de avond of via de app.

Met Bidstond/Dankstond op woensdag wordt gewoon club gehouden of evt in overleg verschoven.

Evt. is het handig om een Whatts App groep aan te maken (door de leiding). Deze moet dan alleen gaan over clubaangelegenheden.

Kan je een keer niet komen of ben je bijv. ziek? Meld je dan op tijd af bij je leiding! Hoe je dat moet doen wordt afgesproken met je leiding. 

We hopen als Topaz dat je samen met je leiding een leuk seizoen zult hebben en dat je naast plezier met anderen ook plezier aan het geloof zult beleven!

 

 

Dus voor actuele informatie Topaz Jeugdclub:

- site: www.topazjeugdclub.nl

- facebook: Topazjeugdclub

- Geandewei onder het kopje jeugdnieuws

- email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

en voor de Qriusdiensten (waar we je ook van op de hoogte houden):

- site: www.qrius.info

- facebook: Qriusdokkum

- email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Topaz Jeugdclub is de jeugdclub van de PGDAW (Protestantse Gemeente Dokkum Aalsum Wetsens)!

De christelijke jeugdclub is er voor de jongeren (van de PGDAW) van 12 (schoolverlaters) t/m ongeveer 20 jaar en is verdeeld in groepen van rond de 10 jongeren. Eerste en tweede klassers bijelkaar en derde en vierde klassers bijelkaar. En daarnaast is er ook nog een 16+ wn 18+ groep.

De groepen van 12 - 15 jaar hebben 1x per 2 weken club van ongeveer 1 1/2 - 2 uren per keer. En dat ongeveer 10-12 keer per seizoen. De 16+ en 18+ heeft ongeveer 5-6 keer een avond. (meer info over de clubs kan je vinden bij desbetreffende onderdelen in het menu)

Dat kerkgang voor jongeren niet zo vanzelfsprekend is als jaren geleden zijn we het allemaal wel over eens. Daarom is het des te belangrijker dat er binnen de kerk meer aandacht voor jongeren komt om hun toch betrokken te houden en om de "moeilijke leeftijd" te overbruggen. De leeftijd waarin jongeren juist een heleboel keuzes maken en vaak alleen kiezen voor wat zij leuk vinden.

Binnen de PGDAW hebben we o.a. de catechese (per wijk verschillend zoals bijv. tienernevendienst, Youth Alpha), Qrius Jeugdkerk (speciaal gericht op jongeren) en Topaz Jeugdclub.

Topaz Jeugdclub is over het algemeen vrij populair onder de jongeren. Zo hebben we dit seizoen maar liefst bijna 70 jongeren die de club hebben bezocht. Natuurlijk dragen ook de activiteiten hier aan bij zoals schaatsen, kampweekend en pretpark. En ook de gezellige inrichting van de Topazlokalen is voor jongeren aantrekkelijk. Maar het gaat er in eerste instantie bij ons om dat we de jeugd een plaats binnen onze kerk willen bieden waarin zij plezier kunnen hebben en ook zo met het geloof in aanraking blijven komen door o.a. discussies, spel e.d.

Gelukkig worden wij door onze kerk gesteund in ons werk zodat we naast een paar mooie lokalen ook financiële middelen ter beschikking hebben!

Naast een bestuur bestaande uit Sidney Leystra (vz), Rixte Zijlstra (secr), René Hanemaaijer (penningmeester), Tineke Dijk, en Imco Osinga,  hebben we natuurlijk degenen die de clubs leiden! De leiding!

Naast de activiteiten is er ieder jaar ook een goeddoelactie.  Dit jaar was dat voor het project Mezovari (helpen van de Roma in de Oekraïne) De opbrengst van de sûkerbôle actie was 895,83 euro!

LOGO TOPAZ

Al weer een aantal jaren geleden hebben we de naam gewijzigd van Pand2 naar Topaz. Pand2 was destijds bedacht vanwege de locatie in het Damgebouw aan de Oostersingel: huisnr. 2. Daar zitten we na vele rondzwervingen al lang niet meer en wilden we toch een naam met een diepere betekenis! Het werd Topaz!

De naam Topaz is een verwijzing naar (gereformeerde) Thopaz, wat jaren geleden een christelijke discotheek was in een ruimte naast de Oosterkerk (aan de Oostersingel).  Het Damgebouw. De Hervormden hadden destijds het Pantheon. (oude PA(?) aan de Hantumerweg). Daarnaast is een topaz een edelsteen die wordt gevonden in de grond. En de kleuren die de edelsteen krijgt komt door de grond waarin het gevonden wordt en kan dus heel verschillend zijn. Zo is het ook met jongeren...ze zijn allemaal verschillend maar zijn uiteindelijk toch hetzelfde. Ze zijn allemaal evenveel waard. Als mens en ook voor God!

Mocht je meer willen weten over Topaz en misschien over leiding geven (HARTELIJK WELKOM!) neem dan gerust contact op met één van het bestuur of via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Privéberichtje via Facebook kan natuurlijk ook!

 

 

 

seizoen 2020 - 2021

Vrijdagavond 25 juni: SLOTACTIVITEIT JEUGD 12-15 vanaf 17.30 

 

 

preview
preview
vrijdagavond 25 juni vanaf 17.30! Eindtijd rond 20.30!
11.. nee..maar liefst 12 bruggen, geocaching (? zoek maar op!), QR codes, verzamelen... Het komt allemaal bijelkaar in de Grande Finale Slotactiviteit van het clubseizoen! Maar je hebt maar beperkt tijd... Dus hoe gaat jou groepje hier zorgvuldig mee om? Hmmm... een uitdaging dus! Met de fiets, je mobiel, plastic zak en een pen ga je op pad door Dokkum op zoek naar..........
Het eind van seizoen is deze keer dus anders... maar we gaan er zeker iets leuks van maken voor de clubjongeren!  Vrijdagavond 25 juni vanaf 17.30 uur organiseren we deze leuke slotactiviteit met daarbij aan het begin een patatje/snackje en een drankje! Alle jongeren van 12 tot 15 die zich hebben opgegeven voor club krijgen een persoonlijke uitnodiging met wat EK lekkers! Maar ook andere jongeren van de PGDAW in deze leeftijd (va voortgezet onderwijs) kunnen zich opgeven. Ook onze jeugdwerkster Renetta Jansma zal jongeren benaderen.
We hopen natuurlijk op een grote opgave en een superleuke afsluiting!
opgave kan nadat je de uitnodiging hebt ontvangen of nu al via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.!
****
 Helaas geen "normaal" clubseizoen. Maar... vrijdagavond 5 maart hielden we een online stellingen Quiz : OMT Quiz ----> Online Mondkapjes Topaz Quiz! Een quiz waarbij je antwoord gaf met je mondkapje op/af! En het was geslaagd! In de 1e ronde die om 19.00 uur begon deden 18 jongeren mee. Wytze en Lysbeth deden de presentatie en de uiteindelijke winnaars waren:  Ilse/Rixt Marie/ Anna Jacoba en Marit! 
De 2e ronde begon om 20.15 en hier deden 15 jongeren aan mee. Presentatie werd gedaan door Ytsje en Harald. En de winnaars waren Sietske/Meint en Iris.
Iedereen gefeliciteerd en alle anderen: hartstikke leuk dat jullie meededen!
In APRIL hopen we weer iets te organseren! Volg ons op INSTA en FB!
previewpreviewpreview
previewpreview
 ********************

Het Start Event op zondag 20 december in de Herberg was een groot succes! Verdeeld over 2 groepen waren er zo'n 50 jongeren. Op 2 verschillende tijdstippen werd een programma gehouden bestaande uit een quiz waarbij je met je mobiel moest inloggen en antwoorden en na een korte pauze was er een bingo. En dit alles werd op een ontspannen en grappige manier gepresenteerd door Wytze Visser en zijn vrouw Ruth Hanemaaijer! Super gedaan! Na afloop was er voor iedereen een chocoladeletter en een uniek gemaakt Topaz mondmasker! (Bedankt Willem! Santexo)

Een volgend event is er op: .... tja.. laat helaas op zich wachten ivm corona. We hopen nu eind januari iets te organsieren: dus hou de site, facebook en insta in de gaten!
previewpreview
 preview
Wat is Topaz Jeugdclub precies???  Voor de één is het duidelijk..maar voor een ander roept het vraagtekens op. Club is bedoeld voor de jongeren vanaf 12 jaar (vaak wanneer ze naar het voortgezet gaan) en wordt gehouden in de bovenzalen in de Herberg. Om de 2 weken is er een avond, meestal rond een thema waarbij geloof een rol speelt naats actuele onderwerpen en ontspanning. Naast de clubavonden zijn er nog een aantal gezamenlijke activiteiten zoals: bowlen, schaatsen, volleybal, kampweekend of dagje weg. En er wordt een actie voor een goeddoel gehouden.
Meer info kan je vinden via de balk bovenin: "Over Topaz"
Vorig seizoen:
preview
 GipsyMission: reis gecanceld door corona. :-(
Eind februari/begin maart hield Topaz Jeugdclub weer een sûkerbôle actie voor een goed doel.
Dit jaar deden we dat voor GipsyMission: project Mezövári in de Oekraïne.
“Al een aantal jaren worden vanuit GipsyMission jongerenreizen georganiseerd naar Oekraïne. Tijdens deze reizen wordt geprobeerd om de Roma op verschillende manieren te helpen,
door huizen op te knappen, sportmiddagen te organiseren, kinderwerk te verrichten, scholen verven enz. Zo kunnen jongeren helpen om de levenssituaties van deze mensen iets te verbeteren.
Vanuit de CGK Dokkum wordt dit al een aantal jaren georganiseerd en is voor jongeren vanaf 16 jaar.
Door de liefde van Jezus te reflecteren ontvang je zo veel terug. Een reis die je laat groeien in je geloof, vriendschappen voor het leven geeft en zeker nooit meer zult vergeten.”
 
"Lilian, Simone en Marit die ook op Topaz 18+ zitten, gaan dit jaar weer mee." Of beter gezegd: zouden meegaan. Vanwege de corona epidemie kon ook dit helaas niet doorgaan. Begrijpelijk maar wel erg jammer wanneer je er ontzettend veel zin in hebt. Toch hebben we in juli nog even een officiële overhandiging gehad in het restaurant van de IJsherberg. Hopelijk is er volgend jaar wel een gelegenheid om met het bedrag 895,83 (!!) de Roma in de Oekraïne te helpen.
***

preview

Met de club schaatsen in de 11 stedenhal in Leeuwarden! Een favoriet uitje van Topaz Jeugdclub.Neem een kijkje bij de FOTO'S om de foto's van deze en andere activiteiten te bekijken.

 
 Ook club voor 16+ en 18+!

De 16/18+ clubavonden zijn anders van opzet dan de de club voor 12 - 15 jaar. Wordt 1 x per 3..4 weken gegeven en in overleg op een bepaalde avond. De avond duurt meestal tot 22.00 uur en kan heel verschillend zijn. Soms een uitstapje, een gast of een "gewone" avond. Voorop staat dat het een leuke avond wordt waarbij je ook wat "meekrijgt"! Geloof, gesprekken en ontspanning en .... ?? En wat verwachten we van jou? Meedoen en enthousiasme! Dus..?? Heb je vragen..wil je je opgeven? Maildan naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of bel met Sidney Leystra: 298089. Doen!   (zie ook onder kop 16+)

Like onze FB pagina, volg onze Instagram en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! 

insta.jpg - 28.98 kB

  


We hopen als bestuur en leiding samen met de jongeren er weer een leuk, informatief en geloofsopbouwend seizoen van te maken!

(Bestuur: Tineke, Sidney, Rixte, Rene en Imco.  Leiding: Yttje, Alida, Wytze, Harald, Saapke, Lysbeth en Harke Doede)

 

 Topaz