Al uitgenodigd? In week 37 vanaf maandag 11 september krijgen jongeren van 12-15 van de PGDAW een uitnodiging voor het nieuwe clubseizoen. En jongeren die binnenkort 16 of 16 zijn krijgen een uitnodiging voor de 16+. Beide uitnodigingen ontvangen? Dan mag je zelf kiezen! Meer info over club vind je hieronder.

Geen uitnodiging van ons ontvangen? Misschien zat je vorig jaar al op club, staat er qua gegevens iets niet goed bij het kerkelijk bureau van wie wij de adressen krijgen, of iets anders aan de hand? Neem dan ff contact op via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Dan nemen wij wel ff contact met je op!

Opgave! In week 38 vanaf maandag 18 september komt iemand van de leiding bij je langs om je eventuele opgave op te halen. We komen 1x langs. Helaas gemist? Zorg dan dat je je opgaven uiterlijk zaterdag 23 september bij diegene inlevert die achter op je uitnodiging staat. Wil je je opgeven voor de 16+? Doe dit dan uiterlijk maandag 26 september. Je mailt dit dan naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

We zien je graag!

****

 

 

 

 Gezamenlijke activiteiten overzicht vorig seizoen:

  Kampweekend 2023! Van 12-14 mei zijn we weer naar Ameland geweest en hebben een superleuk weekend gehad.

preview

 

Topaz

Kampweekend 2023! Gelukkig konden we weer! Van 12-14 mei zijn we naar onze vertrouwde kampeerboerderij High Chapparal bij Buren (Ameland) geweest. Met een groep van 38 jongeren en daarnaast nog leiding en koks hebben we een paar prachtige zonnige dagen gehad. Jongeren kwamen rond 21.30 aan bij de kampeerboerderij waar ze een broodje en fris gekregen. Dan volgt altijd de voorstelronde, regels en de kamerindeling. Als opwarmer doen we dan altijd een levend bingo waarbij je zo snel mogelijk artikelen moet halen zoals een tandenborstel, haarkam enz. Rond middernacht volgde een nachtwandeling waarbij we nog langs de Vleijen zijn gegaan en een aantal nog ff een touwbrug en vlotje varen hebben gepakt. Bij terugkomst hadden de koks Sjouke en Yttje een heerlijk broodje hamburger klaar! Dan volgt de eerste nacht…. En dat betekent meestal maar een paar uurtjes slaap…. Op zaterdag stond om 08.30 het ontbijt klaar en daarna kwam het sportieve gedeelte: de 6-kamp! Post-its plakken, slang lopen, hoelahoepkruipen, kratlopen, kleding knopen…  en aan het eind nog een rondje touwtrekken. Superleuk om zo met z’n allen bezig te zijn.

Daarna het middageten met o.a. aardappelblokjes, sla, sperziebonen, hamburger en aansluitend een paar uurtjes vrij voor iedereen om bijv. naar Nes of naar het strand. Na het avondeten gingen we met z’n allen richting strand voor een strandrit. Volop zon! Maar een frisse wind zorgde voor terugkomst op de boerderij dat iedereen een warme douche nam. ’s Avonds was het songfestival op tv (voor de liefhebbers) en werden door groepjes spelletjes gedaan. Rond middernacht was het tijd om te ezelen! Dat is het spel waarbij degene die als eerste 4 dezelfde kaarten heeft de duim op tafel drukt en iedereen moet volgen. De laatste is af. Fanatiek, terecht, teleurstellingen… het hoort er allemaal bij.. maar met zo’n grote groep is het natuurlijk wel heel leuk om te doen. De 2e nacht volgt en wordt er iets meer geslapen! Zondag was het moederdag. We hebben er een 20+ vrouwendag van gemaakt en daarom was er een speciale ontbijttafel voor de 5 vrouwen gedekt! De kerkdienst had als thema: Talenten aan tafel. Een dienst met filmpjes, muziek en een doe opdracht. En nog een extra collecte voor Help Teamwork waarvoor we een paar maanden geleden ook een sûkerbôle actie hebben gehouden. De opbrengst was maar liefst 241,50! Geweldig! Na het middageten kon de groep met leiding nog even naar het strand om daarna met de boot van 15.00 uur richting Holwerd te varen.  

Dit is een beknopt verslag van het kampweekend en beschrijft verder niet de sfeer die er was. Ik probeer het dan toch even. Voor sommige jongeren en ook ouderen is zo’n weekend best wel spannend. Hoe gaat het allemaal, krijg ik wel slaap, wat krijgen we te eten, wordt het wel leuk…? Een kampweekend doe je samen. Je wilt het als leiding en als jongere leuk hebben. Het begint al met gezamenlijk op de fiets naar Holwerd. Verschillende spellen worden gespeeld. Met meerdere personen op een kamer. En ondanks weinig slaap toch opgewekt. Elkaar helpen, ook als je ff moe bent of er iets aan de hand is. Samen met leiding spellen doen en leuke gesprekken. Je leert elkaar beter kennen. Ook leiding onderling. En dat allemaal maakt een kampweekend speciaal. En voor iedereen een leuke herinnering.

Tijdens de kerkdienst luisterden we naar het lied “Je kan het niet alleen” van Stef Bos. We hebben natuurlijk God nodig in ons leven, maar ook elkaar. Een clubseizoen, een kampweekend, een goeddoelactie… kan je alleen maar doen als je meerdere mensen hebt: Jong en oud. Rose, het meisje van onze goeddoelactie, hebben we kunnen steunen met een jaar High School. Dat is ook iets waar we samen voor hebben gezorgd.

En ja hier komt dan toch ook weer een vraag! Want voor het volgende seizoen zijn we op zoek naar een aantal nieuwe leiding. Het zou heel fijn zijn als dat zou lukken! Want de jeugd hebben we nu dan wel op club, maar zij kunnen het niet alleen. Zij hebben u/jou nodig. Voor meer info: www.topazjeugdclub.nl of Sidney Leystra 06-36274034

Een bedankje voor de leiding en bestuur van het afgelopen seizoen: Boris, Jacoba, Harm, Ruth, Harald, Wytze, Marit, Else Riek,  Harke Doede, Lysbeth, Imco, Anneke, Rene en Sidney.

Volg ons ook op facebook , whatsapp en tiktok. En bekijk de foto’s op www.topazjeugdclub.nl

 

 

 

preview

Op zondag 16 april werd in de ochtenddienst (voorgangster Reinie van Akker) de opbrengst bekend gemaakt van de sûkerbôle actie voor Help Teamwork! Folkert en Nely Visser-Fokkens waren aanwezig en hebben ook nog wat verteld over hun stichting en over Rose waar we de actie speciaal voor hadden gehouden. Het was een fijne dienst en bij het koffiedrinken was er een "plak sûkerbôle" voor iedereen. De opbrengst was maar liefst 860 euro! Alle verkopers en kopers.. tige tank!

> Binnenkort volgt hier info betreffende het kampweekend op Ameland!!

preview

Vrijdag 25 november zijn we met de club naar de 11 stedenhal geweest in Leeuwarden! Een supergezellige en natuurlijk sportieve avond voor jeugd en leiding!

preview

Kerstochtendzang, een mooi begin van het echte kerstfeest!

Na 2 jaar van "niet kunnen doorgaan" mocht en kon het ook weer! Rond de 55 personen incl Oranje gingen op 1e kerstdag 's ochtends vroeg op pad om op verschillende plekken christelijke kerstliederen te zingen. Begeleid door Oranje. Aan het eind van de tocht gaan we altijd nog naar de Sinne en Dongeraheem en sluiten daar af met Ere Zij God. Na afloop stond er nog een kerstontbijt klaar in het Topazlokaal waarvan de meesten ook gebruik maakten!

 

NIEUW SEIZOEN van START!
 preview
Vrijdagavond 7 oktober was de start van het nieuwe clubseizoen! Ook deze keer weer in de Dokkumer Bowlingcentrum. Ruim 50 jongeren hebben zich dit seizoen opgegeven! En dat vinden wij als leiding en bestuur super! De bowlingavond begon om 18.30 en bij de banen was het gelijk kennismaken met de (nieuwe) leiding. En natuurlijk proberen een spare of nog liever een strike halen! Na afloop was er voor iedereen patat en fris en waren er verschillende prijsjes, waaronder ook 2 poedelprijsjes. We hopen het komend seizoen naast de clubavonden ook nog verschillende leuke gezamenlijke activiteiten te hebben. En wil je weten wat Topaz nou precies is....info vind je onder het kopje: "over Topaz".
 
Winnaars: Mikai, Femke, Elin en Siebe Jan. Poedelprijsjes waren er voor Jordy en Jasper!

preview preview

preview

previewpreview

16+ en 18+!

De 16/18+ clubavonden zijn anders van opzet dan de de club voor 12 - 15 jaar. Wordt 1 x per 3..4 weken gegeven en in overleg op een bepaalde avond. De avond duurt meestal tot 22.00 uur en kan heel verschillend zijn. Soms een uitstapje, een gast of een "gewone" avond. Voorop staat dat het een leuke avond wordt waarbij je ook wat "meekrijgt"! Geloof, gesprekken en ontspanning en .... ?? En wat verwachten we van jou? Meedoen en enthousiasme! Dus..?? Heb je vragen..wil je je opgeven? Mail dan naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of bel met Sidney Leystra: 298089. Doen!   (zie ook onder kop 16+)

 

Like onze FB pagina, volg onze Instagram en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

insta.jpg - 28.98 kB

  


We hopen als bestuur en leiding samen met de jongeren er weer een leuk, informatief en geloofsopbouwend seizoen van te maken!

Bestuur: Anneke, Sidney, Rene en Imco.  Leiding:  Lysbeth, Harke, Marit, Else Riek en......

 Topaz