WELKOM!      WOLKOM!

 

Potten & Pannen

voor de straatjongeren van de Osiligi farm in Kenia!

Sûkerbôle-aksje Topaz
We houden weer een actie en dat is voor onderstaand goeddoel. We hebben hiervoor gekozen nav Yde en Karina Tjepkema die afgelopen zomer hier naartoe zijn geweest om een paar maanden te helpen op de boerderij. Zij komen ook langs de clubs om hier iets over te vertellen en hoe zij het zelf hebben ervaren.
Nav vragen afgelopen jaar bieden we nu ook de mogelijkheid om een sûkerbôle te bestellen en af te halen. Zie onderaan!
 Osiligifarm

De Osiligifarm is een boerderij in Kenia die ongeveer 30 kilometer ten zuidwesten van Nairobi ligt. Osiligi betekent in het Swahili Hoop. Kortom, de Osiligifarm is een Boerderij van hoop en is een opleidingsboerderij waar kansarme jongens een interne agrarische opleiding kunnen volgen.

De jongens die de opleiding volgen zijn voornamelijk afkomstig uit de sloppenwijk Kibera in Nairobi. Dit is een enorme sloppenwijk met ongeveer 1 miljoen inwoners. De bevolking in de sloppenwijk is heel arm, jongeren leven vaak op straat en zijn zonder hulp vrijwel kansloos in de maatschappij. Om te overleven komen ze vaak in de criminaliteit terecht.
Jolanda Odiyo, zij is een paar keer in De Herberg geweest, organiseert met een aantal Keniaanse sociaal werkers een openlucht project voor kansarme jongens. Tijdens dit project kunnen de jongens een opleidingsplek verdienen op de Osiligifarm. Op de Osiligifarm worden de jongens in 2 jaar opgeleid tot agrarisch medewerker en krijgen ze een baan in de agrarische sector. Op die manier bereiken jongens, die voor die tijd volstrekt kansloos waren, een kansrijk bestaan in de maatschappij. Er is voor hun echt hoop op een goede toekomst.
Spaardoel goeddoelactie
De 30 jongens moeten elke dag ook eten op de boerderij. Er wordt 3 (!) keer per dag warm gegeten en de porties zijn niet klein. Er wordt iedere keer dus heel veel gekookt. De pannen zijn al verschillende keren opgelapt en het keukengerei is minimaal. Het spaardoel van de sûkerbôle-aksje is nieuwe pannen en keukengerei voor de Osiligifarm!
We hopen natuurlijk weer op een leuke opbrengst!
Topaz leiding en jongeren

Wil je ook helpen om dit goeddoel te steunen door de aankoop van zo’n overheerlijke sûkerbôle (400 gram)? 3,50 pst.   Dat kan!

Stuur een mail met daarin aantal, naam en tel.nummer naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  uiterlijk 10 maart!

Ophalen en betalen op woensdag 13 maart tussen 17.00 en 19.00 uur via de achterzijde van de Herberg!

info : www.topazjeugdclub.nl

 

Neem een info mee bij de in/uitgang in de Grote Kerk of de Herberg!

  

Vrijdagavond 2 februari hadden we Klubstriid / Y-Games

Een superleuke avond met jeugd, leiding en juryleden Yde en Karina. Uiteindelijk zijn we na alle opdrachten geëindigd op de 14e plek van de 29. En in onze regio op de 5e plek.

 

Schaatsen 11-stedenhal vrijdag 12 januari

Vrijdagavond 12 januari zijn we met de jongeren van Topaz naar de 11-stedenhal in Leeuwarden geweest! De dagen ervoor waren we door het winters weertje al in de juiste stemming gebracht. De busreis (met chauffeur Peet) is natuurlijk al een happening op zich. Discolicht en jongeren die liedjes zingen van Henk Wijngaard uit eind jaren 70 / begin 80. Wonderlijk! Op het ijs was het weer dikke pret met z’n allen. Vele rondjes werden gereden op een strakke ijsvloer. En voor de leiding ook weer een leuk moment om elkaar wat beter te leren kennen.

Kerstochtendzang 2023

 

Ga mee!  Op 1e Kerstdag was er weer een Kerstochtendzang. Samen met “Oranje” zongen we op verschillende locaties in Dokkum oude en vertrouwde christelijke kerstliedjes. En we sloten af in Dongeraheem. Na afloop stond er een ontbijt klaar in het Topazlokaal in de Herberg! Een mooi en warm begin van de kerst.

 VOLLEYBALTOERNOOI YMCA 2023

Op vrijdagavond 17 november hebben we met Topaz Jeugdclub weer meegedaan aan het volleybaltoernooi van de Ymca. Een sportief gebeuren van jeugdclubs uit de omgeving en deze keer in de sporthal in Ferwert. Topaz deed met 3 teams mee. Natuurlijk werd alles gegeven om zoveel mogelijk punten te verzamelen en uiteindelijk is één team 3e geworden in hun poule! Super gedaan. Maar dat geldt natuurlijk ook voor de anderen. Bealangrijkste is om een leuke, gezellige en sportieve avond te hebben met leeftijdsgenoten. Leiding en chauffeurs, bedankt voor het helpen en begeleiden!

16+ en 18+ en 21+!

De 16/18/21+ clubavonden zijn anders van opzet dan de de club voor 12 - 15 jaar. Wordt 1 x per 3..4 weken gegeven en in overleg op een bepaalde avond. De avond duurt meestal tot 22.00 uur en kan heel verschillend zijn. Soms een uitstapje, een gast of een "gewone" avond. Voorop staat dat het een leuke avond wordt waarbij je ook wat "meekrijgt"! Geloof, gesprekken en ontspanning en .... ?? En wat verwachten we van jou? Meedoen en enthousiasme! Dus..?? Heb je vragen..wil je je opgeven? Mail dan naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. oDoen!   (zie ook onder kop 16+)

 

Like onze FB pagina, volg onze Instagram en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

insta.jpg - 28.98 kB

  


We hopen als bestuur en leiding samen met de jongeren er weer een leuk, informatief en geloofsopbouwend seizoen van te maken!

Bestuur: Anneke, Sidney, Rene.  Leiding:  Lysbeth, Harke, Marit, Else Riek, Machiel, Stephan, Hendrik, Jaap Jan, Coby.

 Topaz